Yoga met Karma Chookela

Karma Chookela, Yoga, Yeunten Ling

Enseignante d’expérience,  Karma Chookela Bhutia est originaire de l'Himalaya indien. Elle est diplômée  de plusieurs écoles en Inde  en hatha yoga, ashtanga vinyasa, pranayama et yoga-thérapie . Établie en Belgique depuis 2009, elle compte plus de 16.500 heures d'enseignement à son actif à travers ses cours, formations et retraites à l’Institut tibétain Yeunten Ling, en entreprise et dans des programmes pour personnes en burnout en Belgique et aux Pays-Bas.

Haar ervaring en haar degelijke onderwijsvaardigheid worden erkend en haar retraites trekken veel beoefenaars aan van alle niveaus waaronder ook andere yogaleraren die hun vaardigheden willen verbeteren. Momenteel organiseert ze met haar team jaarlijks een 200-uren opleiding voor wie zijn beoefening wil verdiepen en met vertrouwen en nederigheid yogales wil leren geven.

Haar onderricht combineert traditie en moderniteit en is doordrongen van de filosofie van het Tibetaans boeddhisme. Het is een inspiratiebron, die werd ontleend aan de leringen van haar broer, de boeddhistische meester, Lama Zeupa, en aan haar familietraditie die diep geworteld is in deze filosofie. 

De voordelen van Yoga 

Yoga, oorspronkelijk ontstaan in India, is de weg van het samenvloeien van lichaam en geest. Yoga helpt ons om ons bewust te worden van het verband tussen de verschillende onderdelen of aspecten van ons wezen. De beoefening ervan bestrijdt angst en leidt ons naar innerlijke kalmte. Eenvoudige houdingen helpen de spanning in het lichaam weg te nemen; tevens werken ze diep in op de organen, het bindweefsel en de wervelkolom. 

Toegankelijk voor iedereen, verbetert yoga de concentratie door het stoppen van het afdwalen van de geest. Oefeningen voor het lichaam (asana's), voor de ademhaling (pranayama) en het werken aan het etherische of subtiele lichaam (energetica) in samenhang met mentale of geestelijke technieken bevorderen een lichamelijke fitheid en een gezonde levensstijl, ondersteund door een kalme geest. 

Les week-ends et la retraite de yoga sont thématiques et accessibles à tous niveaux de pratiquants.

 

Kalender 2022 Yoga met Karma Chookela :


Programma :

Programma weekend   

Programma retraite 5 jours